Praktiske tips i hverdagen

App til matdagbok

Skriver du matdagbok? Har du noen gang fått beskjed om at du bør skrive ned hva du spiser for å kunne forstå sammenhengen mellom mat og diverse symptomer som magevondter, eksem, migrene, trøtthet, ...

Snørr, hoste, øreverk og noen gode råd

Det er høysesong for forkjølelser og ørevondt hos våre små. Spesielt hos de som akkurat har begynt i barnehagen. Hva kan man så gjøre når barna har blitt syke? Les Anette Opstrup sine gode råd til ...

Pannekaker med ost og skinke

Datteren min foretrekker ost og skinke på pannekakene sine. Hun ble introdusert på denslags hos en jente i klassen. Sukker og syltetøy er bare ikke bra nok. Hurra, hurra, tenker jeg! Når det komme...

Middagsglass fra butikken :-(

Trenger du argumenter for å lage mat til din baby selv? Vel, her får du en innholdsrik artikkel om ferdigmat på glass. - Jeg tror ingen voksne ville spist denne maten selv, sier klinisk ernæringsf...

Med baby på tur. Sunne alternativ til kjeks og boller.

Når din baby har startet med fast føde, og du har introdusert litt forskjellig, så ikke glem knekkebrød! Knekkebrød er flott knaskemat å ha i vesken når du er på tur og babyen blir småsulten eller ...

En oppklaring om økologisk mel og mugg

I tidligere innlegg om økologisk mat, var det en leser som hadde hørt at økologisk mel er mer utsatt for mugg enn konvensjonelt mel. Og at hun derfor ikke ville bruke økologisk mel siden mugg er kr...

Pop ditt popcorn selv!

Dansk forskning viser at polyfluorerede stoffer (PFC) som blant annet finnes på innsiden av micro-popcornsposer og annen matemballasje, ødelegger virkningen av barns vaksinasjoner. Disse giftstoffe...

Økologisk dugnad?!

Har du lyst å være med på idedugnad? Hvor vi hjelper hverandre til mer økologisk mat i hverdagen? Økologisk mat er spesielt viktig for barn og unge. Det er de som er mest sårbare nå som vi stadig u...

Oppbevaring av hjemmelaget babymat

Hvordan oppbevarer man hjemmelaget babymat? Hva slags beholdere er best å velge til det ekstra som skal kjøles ned eller fryses til senere bruk? Det er mange forslag i litteratur og blogger jeg ha...

Vi feirer 1 års dag!

Sondre har blitt 1 år. Nå er det slutt med baby i huset, og det er jo litt rart. Jeg tror vel ikke jeg har kost meg SÅ mye med en baby tidligere. Etter hardt svangerskap og hard fødsel passer det s...
gladerebarn

gladerebarn

43, Oslo

Velkommen til inspirasjon om barn og mat. Da jeg fikk barn nummer 3 bestemte jeg meg for at han skulle slippe babymat fra butikken, og heller få sunn hjemmelaget mat fra gode råvarer. Siden vi har allergi og matintoleranse i familien har det også vært et poeng med mat som er mild for fordøyelsen. Jeg har lett som en detektiv for å finne ut HVORDAN. Kunnskapen jeg har tilegnet meg deler jeg gjerne! Når det gjelder kostholdsretning er det etter hvert tradisjonsmat som ligger mitt hjerte nærmest. Jeg blir veldig glad for kommentarer på bloggen, og mailadressen er gladerebarn@gmail.com. Hilsen Kristine

Kategorier

Arkiv

hits