Vannkefir

Dere har kanskje oppfattet at jeg har interesse for melkesyregjret mat? Vel, her kommer siste skudd p stammen: nemlig vannkefir. Jeg har tidligere prvd ut surgrt, melkesyregjret grnnsaker og surdeigsbrd (inkludert knekkebrd og pannekaker) men vannkefir hadde jeg aldri hrt om inntil nylig. Det er bloggen fleksitarianerliv som har satt meg p ideen. Og n er den alts kommet ut i live, idag er min frste sats med vannkefir i boks.


Og hva er vitsen med vannkefir? I et tidligere innlegg om probiotika har jeg skrevet litt om dennes helsefordeler. Siden jeg har s god erfaring med probiotika som kosttilskudd, vil jeg ogs orientere meg rundt hva slags mat som har de samme positive egenskapene. Jeg har ogs et hp om at barna vil like vannkefir. Fleksitarianerliv skriver at vannkefir smaker som "tam sjampis". Man fr bruslignende opplevelse, og kan tilsette de smaker man vil, s her ser jeg mange muligheter bde som ren drikke og i smoothies.

Les fleksitarianerlivs innlegg om vannkefir inkludert oppskrift her og bli inspirert. Damen bak bloggen har virkelig stor kunnskap om mat, og formidler p en flott mte hvordan man setter nyttig kunnskap ut i praksis. Fleksitarianerliv har lrt meg melkesyregjring av grnnsaker, grunner til at man skal bltlegge korn, ntter og fr, hvorfor det er viktig med langtidsheving av brd, og hvordan man steker knekkebrd og brd med minst mulig akrylamid. Blant annet.

Andre oppskrifter er f.eks er her og her.

Ulike former for melkesyregjring krever tid. Ingrediensene er ikke dyre, men man m alts planlegge for f ting ferdig i tide. Kjkkenbenken er sjelden strken lenger. Alltid noe som gjrer, bltlegges eller skal blandes samtidig som man skifter bleier, hjelper til med lekser, lager kveldsmat, oppdrar barn og vasker opp. Herlig!

Her er noen bilder fra min vannkefir:

Vannkefirkorn. Levende organismer som formerer seg underveis i prosessen. Jeg regner med jeg etter hvert fr spass mange at jeg kan dele til venner og interesserte. Jeg hentet mine hos flesitarianerliv en helg vi var p vei til Norefjell.

Her er vann, kologisk sukker, rosiner og sitron blandet sammen. Vannkefirkornene spiser opp sukkeret, og rosinene flyter etter hvert opp til overflaten (som verste bilde)

Vannkefir tappet p flaske. Nyprodusert og lunken er smaken brusende og ok. Etter ha blitt nedkjlt i kjleskapet er den rett og slett veldig god. Barna vil gjerne ha det MED P SKOLEN!

P youtube finnes flere gode videoer om hvordan du lager vannkefir. Sjekk f.eks ut denne og denne. Foretrekker du lese, kan du beske sidene til nourishedkitchen og zoevblog. Her er en side med alle mulige svar p de sprsml man har om vannkefir, melkekefir, kombucha og surdeig. Jeg fr veldig mye ut av FAQ-sidene. Her og her er andre informative sider om vannkefirkorn. Vil du kjpe fra utlandet kan du prve www.vitaldrinks.de eller www.kefirlady.com. Eller du kan hente gratis hos meg p Kjelss i Oslo. Jeg sender forresten gjerne vannkefirkorn i posten mot et porto og ekspedisjonsgebyr. Et blogginnlegg med egne erfaringer og oppsumering av info jeg har lest rundt omkring finner du her. Enjoy!

2 kommentarer

Alexandra

01.03.2017 kl.08:41

Hei,

kjempe fin blog :)

jeg lurte p hvor kan jeg kjpe KEFIR i Norge :)

gladerebarn

01.03.2017 kl.08:44

Alexandra: Jeg har desverre ingen vannkefirkorn gi bort for tiden.

Spr heller i en av disse facebookgruppene,
https://www.facebook.com/groups/503337466374223/
https://www.facebook.com/groups/192177464184255/

Eller kjp her:
https://naturligliv.no/hus-hjem/fermentering/startkultur/startpakke-vannkefir
https://hjemmeriet.com/da/visprodukt.php?id=516&kat=11

Hvis du handler fra Danmark, husk ikke kjpe for mer enn 350 kroner inkludert porto for slippe betale toll.

Lykke til.

Skriv en ny kommentar

hits