Potetmos PLUSS

f nok grnnsaker kan vre utfordring for bde store og sm. S hva gjr man? g bredt ut, bruke fantasien og ikke gi seg er vel greie innfallsvinkler. Men for mye mas har en tendens til bli feil.

Nr jeg lager potetmos, skanner jeg hjernen og butikken for hvite grnnsaker, og VIPS har barna spist noe de ikke vet. Fremgangsmte: Skrell og kok poteter. Mot slutten av koketiden, tilsett blomkl, sellerirot, pastinakk, persillerot, jordskokker osv. Jeg bruker gjerne en eller to ingredienser utenom potetene. Det gjelder at smaken ikke blir for sr. Hell s ut kokevannet, ta evt vare p litt i en kopp i tilfelle du trenger mer vske. Tilsett en STOR klatt med meierismr, og bruk stavmikser til mose alt sammen. Hos meg er det nok med smr som ekstra vske. Det blir litt smak og behag hvor blt du vil ha potetmosen. S er det bare tilsette uraffinert salt og forsyne seg.

PS! Bytt gjerne ut alle potetene med sellerirot for f en sunnere, mer smakfull og blodsukkervennlig mos :)

n kommentar

Iselin Rene

07.04.2015 kl.09:06

Potetmos er kjempe godt, lagde det i gr selv :)

Skriv en ny kommentar

gladerebarn

gladerebarn

43, Oslo

Velkommen til inspirasjon om barn og mat. Da jeg fikk barn nummer 3 bestemte jeg meg for at han skulle slippe babymat fra butikken, og heller f sunn hjemmelaget mat fra gode rvarer. Siden vi har allergi og matintoleranse i familien har det ogs vrt et poeng med mat som er mild for fordyelsen. Jeg har lett som en detektiv for finne ut HVORDAN. Kunnskapen jeg har tilegnet meg deler jeg gjerne! Nr det gjelder kostholdsretning er det etter hvert tradisjonsmat som ligger mitt hjerte nrmest. Jeg blir veldig glad for kommentarer p bloggen, og mailadressen er gladerebarn@gmail.com. Hilsen Kristine

Kategorier

Arkiv

hits