Potetmos PLUSS

Å få nok grønnsaker kan være utfordring for både store og små. Så hva gjør man? Å gå bredt ut, bruke fantasien og ikke gi seg er vel greie innfallsvinkler. Men for mye mas har en tendens til å bli feil.

Når jeg lager potetmos, skanner jeg hjernen og butikken for hvite grønnsaker, og VIPS har barna spist noe de ikke vet. Fremgangsmåte: Skrell og kok poteter. Mot slutten av koketiden, tilsett blomkål, sellerirot, pastinakk, persillerot, jordskokker osv. Jeg bruker gjerne en eller to ingredienser utenom potetene. Det gjelder at smaken ikke blir for sær. Hell så ut kokevannet, ta evt vare på litt i en kopp i tilfelle du trenger mer væske. Tilsett en STOR klatt med meierismør, og bruk stavmikser til å mose alt sammen. Hos meg er det nok med smør som ekstra væske. Det blir litt smak og behag hvor bløt du vil ha potetmosen. Så er det bare å tilsette uraffinert salt og forsyne seg.

PS! Bytt gjerne ut alle potetene med sellerirot for å få en sunnere, mer smakfull og blodsukkervennlig mos :)

Én kommentar

Iselin Renée

07.04.2015 kl.09:06

Potetmos er kjempe godt, lagde det i går selv :)

Skriv en ny kommentar

gladerebarn

gladerebarn

43, Oslo

Velkommen til inspirasjon om barn og mat. Da jeg fikk barn nummer 3 bestemte jeg meg for at han skulle slippe babymat fra butikken, og heller få sunn hjemmelaget mat fra gode råvarer. Siden vi har allergi og matintoleranse i familien har det også vært et poeng med mat som er mild for fordøyelsen. Jeg har lett som en detektiv for å finne ut HVORDAN. Kunnskapen jeg har tilegnet meg deler jeg gjerne! Når det gjelder kostholdsretning er det etter hvert tradisjonsmat som ligger mitt hjerte nærmest. Jeg blir veldig glad for kommentarer på bloggen, og mailadressen er gladerebarn@gmail.com. Hilsen Kristine

Kategorier

Arkiv

hits