Matintoleranse

Reagerer du uforstelig p mat? Da kan det vre en ide ta en matintoleransetest. Matintoleranse innebrer at man reagerer p mat, men ikke har straksreaksjoner som ved allergi. Ved matintoleranse opptrer symptomer gjerne frst etter 3-72 timer.

Jeg har nylig tatt en matintoleransetest p Lab 1. Resultatet ble utslag p melk, hvete, eggeplomme, mandler og havre. S n er det nye matvaner i hverdagen. Legen min vil jeg skal kutte sukker, gjr og raske karbohydrater i tillegg til gluten og melk. Ohoooiii. Det tvinger frem nye mter tenke mat p. MEN, det er flere ting man kan reagere p som ikke kommer frem p prver. Som for eksempel histaminer, mat som frigjr histamin i kroppen, salisylater, oxalater, FODMAPog andre ting som bla.a er planters forsvarsvpen mot bli spist. S er det vanskelig bli klok p sine egne reaksjoner, kan det vre litt av et detektivarbeid komme til bunns i saken.

Jeg tok matintoleransetest ogs for 5 r siden. Utslagene da var melk, mandler og gluten i grenseland. S denne gang er det litt mer. Vi lever stort sett hvetefritt og melkefritt her hjemme, med unntak av noe ost, rmme og smr. Det blir en spennende matreise fremover :)

5 kommentarer

Tone Hjertemat

07.03.2015 kl.15:59

SV: tler du ikke melfritt mel?

gladerebarn

07.03.2015 kl.19:30

Jeg skal unng raske karbohydrater for tiden, spiser knekkebrd, grnnsaker, kjtt og fisk for f vekk sopp.... Men trenger nok ikke vre like streng snn etter hvert:)

Vendel

11.03.2015 kl.14:03

Hei!:-)

Dette har ikke noe med innlegget her gjre, men jeg leste p en gammel trd at du kunne sende kefirkorn mot frakt/portogebyr, gjr du det fortsatt?:)

Mvh Vendel

gladerebarn

11.03.2015 kl.14:18

Vendel: Jeg har ingen kefirkorn for tiden - desverre. Anbefaler deg heller ta kontakt med denne facebookgruppen som har liste over folk som gjerne deler med andre :) https://www.facebook.com/groups/192177464184255/
Lykke til :)

Vendel

11.03.2015 kl.21:48

Tusen takk, da prver jeg der!:-)

Skriv en ny kommentar

gladerebarn

gladerebarn

43, Oslo

Velkommen til inspirasjon om barn og mat. Da jeg fikk barn nummer 3 bestemte jeg meg for at han skulle slippe babymat fra butikken, og heller f sunn hjemmelaget mat fra gode rvarer. Siden vi har allergi og matintoleranse i familien har det ogs vrt et poeng med mat som er mild for fordyelsen. Jeg har lett som en detektiv for finne ut HVORDAN. Kunnskapen jeg har tilegnet meg deler jeg gjerne! Nr det gjelder kostholdsretning er det etter hvert tradisjonsmat som ligger mitt hjerte nrmest. Jeg blir veldig glad for kommentarer p bloggen, og mailadressen er gladerebarn@gmail.com. Hilsen Kristine

Kategorier

Arkiv

hits