Hud- og miljøvennlig såpe

Når man er opptatt at ren, ekte og sunn mat, er det ikke fremmed også å gi sine hudpleieprodukter og vaskemidler noe oppmerksomhet. Det hører jo litt til samme tema, siden det vi smører på huden i mer eller mindre grad blir tatt opp i kroppen. Jeg tenkte jeg skulle reklamere litt for såpeproduktene vi bruker her i huset. For de er jeg såre fornøyd med, og jo mer jeg leser på nettsidene til Optima-ph.no, jo mer overbevist blir jeg om at det knapt kan finnes bedre produkter å bruke for folk i de tusen hus og hjem.

Tid for påfyll og ny bestilling. Skal det se fancy ut kan man jo kjøpe en virkelig kul såpepumpe

Produktene til Optima er økologisk basert, inneholder organiske syrer og ingredienser som hver for seg er tillatt i mat. I tillegg er de lett nedbrytbare i naturen, er snill mot de gode bakteriene vi omgir oss med, og gjør livet surt for problembakterier. Les evt mer om ingrediensene her. Det høres ut som drømmeprodukter, og jeg anbefaler virkelig å prøve. Jeg har rett og slett sluttet helt å kjøpe andre såper, og bestiller heller 2-3 ganger i året via posten. Det har gått så langt at jeg faktisk blir litt irritert når jeg får dusjsåpe eller andre såper i gave, fulle av parabaner, parfyme og problematisk kjemi. For ingen kan måle seg mot disse. Og jeg vil selvfølgelig bruke det beste når jeg kan. Jeg synes tendensen til eksem på hender og hake hos barn og voksne rett og slett har blitt mindre etter vi innførte denne såpen. Såpen lukter litt syrlig, men ingen her hjemme har klaget av den grunn. 


nettsidene til Optima finner du mye nyttig informasjon: Tanken bak produktene, hvordan de spiller på lag med naturen, tar vare på de gode bakteriene vi omgir oss med, ikke vasker bort det beskyttende fettlaget i huden osv. Hudvask og universalvask (bla.a til gulv, kjøkken, bad og vinduer) er mine favorittprodukter som jeg kjøper igjen og igjen. Jeg bestiller 2X5 liters-kanner med såpe og gjerne en flaske universalvask til huset, og en flaske med desinfeksjon, slik at jeg kommer over 1200 kroner og dermed får gratis frakt. For dem med problemhud, kan det være lurt å kombinere såpen med hudpleie pluss. En gele du smører på huden så ofte du trenger. I tillegg til generell hudpleie, kan du bruke den på myggstikk, brennenesle-sviing, utslett, ved kløe, flass og seborreisk eksem i hodebunn, som balsam og hårlotion, ved tørr hud og hudsprekker, på bleieutslett osv. Skaff deg en tom pumpeflaske, fyll opp og sett på kjøkkene el.l. Så får du f.eks smurt hender så ofte som bare det. Jeg lover selvfølgelig ikke at det hjelper på alt og alle, men du finner mange tilbakemeldinger fra fornøyde kunder her. Optima selger nyttige produkter til hus, dyr og mennesker. Det er ulike produkter til ulike bruksområder.

2 kommentarer

Linn

03.12.2015 kl.21:24

Takk for tips!

Leter meg ihjel etter produkter uten MI! Vaskemiddel til klær finner jeg ikke. Så nå har vi brukt vaskeball (mineralsteiner) fra enklereliv den siste uken. Virker bra hittil =)

Ellers må jeg få takke for en fantastisk inspirerende blogg! Vi har litervis med viltkraft i fryseren (fikk ikke tak i reinsdyrbein), masse hjemmelaget babymat og langtidshevet speltbrød står på heving i skrivende stund! Er innom bloggen din ukentlig.

Keep up the good work!

gladerebarn

03.12.2015 kl.21:32

Linn: Tusen takk for hyggelig tilbakemelding :) Veldig kjekt når folk setter pris på bloggen min! Har du sett etter vaskemidler her? http://naturligliv.no/hus-hjem/vaskemidler Ja jeg vet det er en jungel der ute, men hvis man vet hvor man skal lete, så finnes det ganske mye bra også. Jeg har lett i mange år, og funnet mange løsninger sånn etter hvert :)

Skriv en ny kommentar

hits