Kakao

Vi elsker kakao her i huset. Etter lang tid har jeg ogs klart overbevise barna om at hjemmelaget er mye bedre enn Oboy og Nesquick. S hvordan lager man kakao nr enkelte i familien ikke tler melk? Av ulike grunner bruker jeg aldri soyamelk eller rismelk lenger. Og sitter dermed igjen med havremelk hvis jeg ikke nsker lage melk selv i blender. (Evt kokosmelk / mandelmelk som er vanskeligere f tak i). Jeg nsker meg mest mulig stabilt blodsukker nr vi spiser og drikker, s dermed m det meierismr eller kokosolje til i oppskriften.

En porsjon (doble eller triple etter behov):

2 1/2 dl havremelk (eller h-melk)

1 ss uraffinert sukker

1 ss kakao

1/2 ss meierismr eller kokosolje

Bland sammen litt av melken med kakao og sukker, visp godt mens platen str p god varme. Tilsett smr/kokosolje og visp til det er smeltet, ha i resten av melken og visp til nsket temperatur. Jeg kutter ut smr hvis jeg bruker vanlig helmelk. Og jeg bruker nok ha mer eller mindre topp p skjeene. Den aller beste kakaoen lages etter min mening med kologisk raw kakao. Kooooz!




3 kommentarer

Iselin Rene

05.02.2015 kl.10:10

Det s godt ut :)
Nam nam.^^

Nina Bakke

27.02.2015 kl.07:09

Mye bedre lage sin egen :D

Skriv en ny kommentar

gladerebarn

gladerebarn

43, Oslo

Velkommen til inspirasjon om barn og mat. Da jeg fikk barn nummer 3 bestemte jeg meg for at han skulle slippe babymat fra butikken, og heller f sunn hjemmelaget mat fra gode rvarer. Siden vi har allergi og matintoleranse i familien har det ogs vrt et poeng med mat som er mild for fordyelsen. Jeg har lett som en detektiv for finne ut HVORDAN. Kunnskapen jeg har tilegnet meg deler jeg gjerne! Nr det gjelder kostholdsretning er det etter hvert tradisjonsmat som ligger mitt hjerte nrmest. Jeg blir veldig glad for kommentarer p bloggen, og mailadressen er gladerebarn@gmail.com. Hilsen Kristine

Kategorier

Arkiv

hits