Kakao

Vi elsker kakao her i huset. Etter lang tid har jeg også klart å overbevise barna om at hjemmelaget er mye bedre enn Oboy og Nesquick. Så hvordan lager man kakao når enkelte i familien ikke tåler melk? Av ulike grunner bruker jeg aldri soyamelk eller rismelk lenger. Og sitter dermed igjen med havremelk hvis jeg ikke ønsker å lage melk selv i blender. (Evt kokosmelk / mandelmelk som er vanskeligere å få tak i). Jeg ønsker meg mest mulig stabilt blodsukker når vi spiser og drikker, så dermed må det meierismør eller kokosolje til i oppskriften.

En porsjon (doble eller triple etter behov):

2 1/2 dl havremelk (eller h-melk)

1 ss uraffinert sukker

1 ss kakao

1/2 ss meierismør eller kokosolje

Bland sammen litt av melken med kakao og sukker, visp godt mens platen står på god varme. Tilsett smør/kokosolje og visp til det er smeltet, ha i resten av melken og visp til ønsket temperatur. Jeg kutter ut smør hvis jeg bruker vanlig helmelk. Og jeg bruker nok å ha mer eller mindre topp på skjeene. Den aller beste kakaoen lages etter min mening med økologisk raw kakao. Kooooz!
3 kommentarer

Iselin Renée

05.02.2015 kl.10:10

Det så godt ut :)
Nam nam.^^

Nina Bakke

27.02.2015 kl.07:09

Mye bedre å lage sin egen :D

Skriv en ny kommentar

gladerebarn

gladerebarn

43, Oslo

Velkommen til inspirasjon om barn og mat. Da jeg fikk barn nummer 3 bestemte jeg meg for at han skulle slippe babymat fra butikken, og heller få sunn hjemmelaget mat fra gode råvarer. Siden vi har allergi og matintoleranse i familien har det også vært et poeng med mat som er mild for fordøyelsen. Jeg har lett som en detektiv for å finne ut HVORDAN. Kunnskapen jeg har tilegnet meg deler jeg gjerne! Når det gjelder kostholdsretning er det etter hvert tradisjonsmat som ligger mitt hjerte nærmest. Jeg blir veldig glad for kommentarer på bloggen, og mailadressen er gladerebarn@gmail.com. Hilsen Kristine

Kategorier

Arkiv

hits