Flytting på gang

Så ble det stille. Ja heeeeeelt stille her på bloggen. Forklaringen er at vi kjøpte oss plutselig et hus. En fin enebolig med deilig plass til en familie på 5. Det har lagt i kortene lenge, at vi burde skaffe oss større bolig. Og vi har gått på visning her og der, uten helt å vite hvor det er best for oss å bo. Så kom dette huset - rekende på ei fjøl:) Datt nesten ned i hodet på oss, og nå er vi bare glade. Gleder oss kjempemye.

Jeg kan jo røpe at det er eget kjølerom. Stort deilig kjøkken, spisestue med plass til alle de gjestene man ønsker seg osv osv. Ganske stor hage - hvor jeg leker med tanken å ha høner sånn etterhvert. Mannen min tror jeg tuller når jeg ymter frempå om høner. Håper i det aller lengste, jeg KAN vel ikke mene noen sånt? Den som lever får se:) Og jeg skimter i horisonten en dehydrator i garasjen, egen kornmølle som kverner helkorn før brødbakst, ekstra fryseboks full av gressforet lam, kalv, upasteurisert ost og smør, kraft, tørket hjerter, spekepølse, bær osv osv. Bare gleeeeeder meg veldig! I helgen har vi pakket 1/3 av det vi eier i en kontainer. Må nemlig male innvendig før visning. Og så er det takstmann, bilder, visning osv osv i et bankende kjør fremover. Samtidig som jeg skal skrive prosjektoppgave om motivasjon og ha eksamen i juni. Hei og hopp, bloggen kommer mest sannsynlig til å få hvile litt. Til vi sees en eller annen gang igjen. Med nytt hus øyner jeg enda flere prosjekter på matfronten. Det gleder jeg meg veldig til. For plass har definitivt vært en begrensende faktor til nå - og snart er det historie:)

Jeg får en del spørsmål på mail om vannkefirkorn, kombucha og kefirkorn. Jeg har desverre lite å dele ut for tiden. Vil heller anbefale dere å kjøpe vannkefirkorn på hjemmeriet.dk Handler dere for under 200 kroner pr bestilling slipper dere toll. Kefirkorn og kombucha ville jeg etterlyst i en av tradisjonsmat-facebook-gruppene. Kanksje det finnes noen i nærheten av der du bor som har til overs. De som har er vanligvis generøse med å dele:)

19 kommentarer

Une

03.02.2014 kl.15:28

Grattis med nytt hus, og lykke til!

gladerebarn

03.02.2014 kl.19:07

Takk takk Une:)

Cecilie

05.02.2014 kl.13:11

Gratulerer! Så koselig hus!

morsinunge

05.02.2014 kl.18:32

Grtulerer med hus, det høres nydelig ut med stor plass :) så selv om pakking kan være arbiedsomt er det kjempe spennende med å inrede og komme seg inn i nytt hus, håper vi en dag også får større tomleplass *drømme drømme * ;)

AnneB

05.02.2014 kl.22:55

Så artig at det kom et hus på ei fjøl. Til dere:)! Grattis. Og JA til høner i hagen!

gladerebarn

06.02.2014 kl.14:36

AnneB: Ja helt utrolig:) Høner i hagen kommer nok etter hvert. Barna er klar. Litt lobbyvirksomhet må til for mannen. Men 4 mot 1 er høres overlegent ut:)

Lone

07.03.2014 kl.16:09

Hei!

Gratulerer med hus og for en faktastisk blogg du har.

Jeg følger deg og fru Persson nærmest slavisk.

Et problem: Hvor får man kjøpt aurion grøtene? Finner bare danske sider..

Mvh Lone

gladerebarn

07.03.2014 kl.16:21

Hei Lone. Så hyggelig at du liker bloggen:) Jeg har kjøpt Aurion sine grøter hos helsekostbutikker.

Lone

09.03.2014 kl.11:31

Vi bor på hedmarken og her har vi ingen helsekostbutikker som selger Aurion. :/

Derfor jeg lurte på om du kanskje visste om noen norske nettbutikker.. :)

gladerebarn

09.03.2014 kl.15:32

Lone: etter litt søk på nettet ser jeg det er vanskelig å få tak i! Hva med å kontakte helios, life eller sunkost-kjeden og spørre om de kan sende til deg? Nå er det 3 år siden minstemann her var liten, men da hadde jeg tilgang på både havre, ris, quinoa, spelt, hirse og enda flere typer fra Aurion. Holli har også økologiske grøter til baby, men jeg tror de er blandet med muligens melkepulver eller annet..... Evt kan du jo kjøpe nykvernet økologisk speltmel og bruke, kanskje blande fin sammalt med litt siktet. Og evt knuse økologiske hirseflak/havreflak i en kaffekvern og dermed få hirsemel/havremel som er glutenfritt?!

Lone

10.03.2014 kl.17:17

Åh, takk for leting! :)

Ja, jeg kan kontakte dem og høre om dem kan bestille det inn. Ellers får jeg handle litt fra Danmark.

Lager grøt selv nå, men jeg stoler ikke helt på at det blir bra nok. Det er sikkert det, men kjøper man Aurion så er man jo helt sikker på at det er bra. :D

gladerebarn

11.03.2014 kl.20:49

Lone: Jeg tenker at siden noen av disse kjedene allerde selger Aurion sine grøter i helsekostbutikkene sine, handler det vel mer om de kan sende til deg pr post siden du ikke får tak i disse der du bor. Det bør jo være vinn vinn for både deg og dem:) Hvertfall verdt et forsøk!

Ellers er det selvfølgelig også muligheter fra Danmark. Handler du varer for under 200 kroner skal du slippe å betale toll. Legger de sammen produkter i pakken med porto og summen ser høyere ut enn 200 kroner, er det bare å fortelle tollen at du har handlet for under 200 kroner og vise kvittering, så pleier det å ordne seg. Men du må evt klage FØR du henter pakken på posten.

Det hender jeg har hatt litt krøll på akkurat dette med varer fra Danmark, derfor en liten presisering:)

4 barns mamma

16.03.2014 kl.22:27

Gratulerer med nytt hus, så spennende og herlig endelig å få det en leter etter og kanskje mer.

Lykke til med maling og visning :-)

Hans

15.08.2014 kl.19:10

Tillykke med det nye hus. Vi har også lige købt nyt hus og skal til at flytte, så vi ved det er et stort arbejde :-)

gladerebarn

16.08.2014 kl.20:48

Hans: Hehe, man aner ikke hva man går til:) Hverken hvor mye jobb det er, eller hvor godt man kommer til å trives på det nye stedet. I tillegg tar ting tid. Scary!!! :) Lykke til med flyttingen deres også!

Anjara

04.09.2014 kl.01:43

Hei Kristine, og gratulere med nytt hjem! Jeg må takke deg for kombucha-scoby'en og kefirkorna jeg fikk i fjor vår! Hjerteligst :) De er fremdeles virksomme, og om du har bekjente eller følgere som er fra Ottadalen, Nordre Gudbrandsdalen eller distriktene omkring som behøver kombucha eller kefirkorn, så bare si ifra. Om jeg kan reise 35 mil til deg, så er det sikkert noen her oppe som kan reise ett par håndfuller mil vel? Jeg har delt med mange, og er i gang med å dyrke nye scoby'er om dagen. Helt uunnværlig i mitt liv! Jeg skal også få meg høner, gitt! skal til Skaun i Sør-Trøndelag i April-15 å hente dagferske kyllinger av rasen Islandshøns/Vikinghøns. Jeg gleder meg som en unge!

gladerebarn

05.09.2014 kl.08:38

Hei Anjara. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding:) Veldig bra at kulturene har kommet til nytte, og at du er ivrig med å dele videre! Jeg skal ha det i bakhodet hvis noen din vei etterspør kefirkorn eller kombucha. Og lykke til med høner!!! Det høres aldeles herlig ut, noe jeg også drømmer om å ha en vakker dag:)

Ns

19.09.2014 kl.15:15

Håper dere har kommet dere til rette i nytt hus.

Ser det er en stund siden du har lagt ut nytt blogginnlegg, men tar sjansen på å stille deg ett spørsmål ang kraftkoking.

Skal prøve å lage litt ekte sunn kraft, men må først kjøpe meg en stor kasserolle, kan du anbefale meg en ( uten aluminium?), hvor mange liter bør jeg gå for?

gladerebarn

19.09.2014 kl.20:15

Ns: Hehe, jo vi er vel inne i nytt hus:) Selv har jeg en kassserolle på ca 14 liter som jeg er fornøyd med. I rustfritt stål kjøpt på Jernia for en grei penge. Jeg ville nok kjøpt så stor kjele som mulig. Når man først er i gang, er det jo kjekt å få flest mulig liter til å putte i fryseren. I min kjele får jeg gjerne 7-8 liter kraft.

Skriv en ny kommentar

gladerebarn

gladerebarn

42, Oslo

Velkommen til inspirasjon om barn og mat. Da jeg fikk barn nummer 3 bestemte jeg meg for at han skulle slippe babymat fra butikken, og heller få sunn hjemmelaget mat fra gode råvarer. Siden vi har allergi og matintoleranse i familien har det også vært et poeng med mat som er mild for fordøyelsen. Jeg har lett som en detektiv for å finne ut HVORDAN. Kunnskapen jeg har tilegnet meg deler jeg gjerne! Når det gjelder kostholdsretning er det etter hvert tradisjonsmat som ligger mitt hjerte nærmest. Jeg blir veldig glad for kommentarer på bloggen, og mailadressen er gladerebarn@gmail.com. Hilsen Kristine

Kategorier

Arkiv

hits