Juleforberedelser

Juleforberedelsene har vrt i gang et par-tre uker n. Jeg tenkte dele med dere fire oppskrifter til sunt snop som jeg lenge har hatt lyst lage. Om du ikke rekker prve noen fr jul, kan det jo kanskje hende du har mulighet i romjulen? Eller til neste r? Gode er de hvertfall!


Festkuler er en gammel kjenning. Jeg lagde de frste gang rundt juletider i fjor. Bare MTTE ha noe som slr alt butikksnop ned i stvlene. Festkuler kan varieres i det uendelige. Denne gangen byttet jeg ut noen av dadlene med bltlagte gojibr som jeg allerede hadde i skapet. Kulene er nttefrie, og kan gjres uimotstelige ved putte ekstra sjokolade bde inni og utenp hvis man vil. Nam nam! Dobbel porsjon, minst!

Marsipan finner du oppskrift p hos Une. Enkel fremgangsmte og smaker bedre og bedre for hver gang. Velg mellom lnnesirup eller sukrinmelis som stning. Marsipanbrdet i kjleskapet har blant annet blitt spist som det er, eller delt opp i mindre biter dyppet i sjokolade. Neste gang prver jeg med valntter/pecanntter i steden for mandler. Har hrt at det ogs skal gi god marsipan. S bli magen min antagelig litt mer fornyd ogs - selv om jeg uansett spiser mer enn jeg har godt av.

Pepperkake-fudge-kuler er det Gry som er opphavskvinne til. Barna elsker pepperkakedeig, og her har du en variant som er laget for bli spist r. Jeg anbefaler kjpe ferdigkvernet nellik fra iherb eller butikken. Da jeg prvde knuse nellikspiker i kaffekvernen, ble den omtrent delagt av et tykt, seigt, klistrete belegg som inntil n har vrt umulig fjerne. Det kommer til lukte nellik i lang tid fremover fra det hold. Jeg byttet ut mandler med cashewntter som gikk helt fint.

Julesjokolade fra kraftmammabloggen smaker av nydelig karamell. Jeg byttet ut mandlene med cashewntter, og kuttet ut appelsinskallet - siden begge disse kan skape krll hos noen av oss. Resultatet ble likevel veldig godt.

Hvis deigen er veldig klissete nr du skal trille ut kuler, sett den i kjleskapet en god stund. Det hjelper.

I forkant av mitt bakeeksperiment, bltla jeg nttene i vann med havsalt over natten, og trket de i ovnen p svak varme ca en dag. Dette for gjre nttene mere magevennlige og at kroppen blir istand til ta opp flere av mineralene. Dette er ikke noe man m gjre, men heller kjekt hvis man husker og har tid.

Ellers hper jeg det str bra til med dere lesere n i frjulstida. Juleforberedelsene kan fort fles som et langvarig marathon med veldig mye som skal gjres. Selv legger jeg meg p et minimumsniv nr det gjelder kakebakst. Hva er det aller viktigste for barna at vi har? Vi ender ofte p bake pepperkaker, kakemenn og risboller. Og noen godtekuler. Rundvasken foregr p andre tider av ret. Woila, det blir jul likevel.

S vil jeg nske dere alle Gledelig Jul! Hper dere fr god mulighet til slappe av, lade batteriene og nyte tilvrelsen!

3 kommentarer

Gry

20.12.2013 kl.12:22

God jul til deg og dine ogs :)

Une

20.12.2013 kl.14:50

Namnam, mye godt her. Kjenner meg s altfor godt igjen i overspising av marsipan. N har jeg lagt noe i frysen i hp om at det skal vre litt mer "utilgjengelig", hehe. God jul til dere!

Hege

22.01.2014 kl.10:42

Hei, siden du er s utrolig flink til finne produkter i store kvanta. Har selvsagt ftt felleskjpet til skaffe meg bittersalz. Lurer jeg p om du vet om noen som selger kollagen peptid fra dypvannsfisk i store kvanta? Hege

gladerebarn

22.01.2014 kl.22:29

Hege: Hehe, har ikke kommet s langt Hege:) Forelpig gr det i kraftkoking her. Fr se etterhvert, skal gi et pip hvis jeg kommer over noe.

Skriv en ny kommentar

gladerebarn

gladerebarn

42, Oslo

Velkommen til inspirasjon om barn og mat. Da jeg fikk barn nummer 3 bestemte jeg meg for at han skulle slippe babymat fra butikken, og heller f sunn hjemmelaget mat fra gode rvarer. Siden vi har allergi og matintoleranse i familien har det ogs vrt et poeng med mat som er mild for fordyelsen. Jeg har lett som en detektiv for finne ut HVORDAN. Kunnskapen jeg har tilegnet meg deler jeg gjerne! Nr det gjelder kostholdsretning er det etter hvert tradisjonsmat som ligger mitt hjerte nrmest. Jeg blir veldig glad for kommentarer p bloggen, og mailadressen er gladerebarn@gmail.com. Hilsen Kristine

Kategorier

Arkiv

hits