Eksamen

Jeg har begynt å studere! Det er vel tredje eller fjerde gangen nå, alt etter hvordan man teller. Først sykepleier, så forberedende, så anestesisykepleie. Så langt stod utviklingen i stil med mine drømmer da jeg var yngre. Jeg hadde aller mest lyst til å henge i et tau under luftambulansen og redde mennesker! En fjern drøm, men ikke mer fjern enn at jeg har tatt de små skrittene som gjorde at den muligens kunne realiseres en dag:) Det begynte vel med fascinasjon for akuttmedisin og ulende ambulanser. Sånn skrekkblandet fryd når man har blålys på taket og kjører over stokk og stein. Ulidelig spennende å ikke vite hva som møter der fremme. Til akutt sykdom hører også krise og død med. Jeg har sjeldent hatt det kjedelig på jobb!

Men - så fikk jeg mann og barn. Dermed trer livet inn i ny fase. Turnusarbeid føles ikke helt greit lenger, yrkesveien tar ny retning. Livet blir sjelden slik man har tenkt, og det synes jeg er helt greit. Etter tredjemann meldte sin ankomst, har vi rett og slett ikke fått til å kombinere to jobber som starter klokka 7.30. Så da er jo et alternativ å studere. Jeg tenkte lenge på å ta noe innen ernæring. For det har jo interessert meg veldig de siste årene. Kosthold og helse som henger så nøye sammen. Og samfunnet som ikke ser den store nytteverdien av å forebygging sykdom. Men etter å ha lest side opp og ned har jeg innsett at hvis jeg skal utdanne meg innen ernæring, så holder det ikke med noen skarve år. Skal man bli god, må man studere lenge og vel. Det er så mange meninger ut og går. Så mye forskning som kakker hverandre ihel. Og hvordan skal man klare å argumentere for at sitt syn er riktig? Eller mest sannsynlig riktig? Så - etter å ha tenkt frem og tilbake, får det bli ledelse. Dermed slipper jeg å begynne helt på scratsj. Jeg liker jo sykepleierjobben veldig godt.  Det er et veldig krevende, givende og meningsfullt yrke. Selv om lønnen ikke er til å rope hurra for, og jeg har utviklet allergi mot turnus.


Fredag er min første eksamen. Jeg leser om organisjon og ledelse inkludert helseledelse. Utrolig spennende fag! Jeg har vel aldri hatt ambisjoner denne veien tidligere, men nå blir det bare mer og mer gøy å lære. Får veldig lyst til å sette igang! Spennende problemstillinger er for eksempel hvordan vi skal klare å opprettholde velferdsstaten i fremtiden. Med avgrensede budsjetter, og behov som stadig øker. Politikerne setter lit til at bedre organisering, ny teknologi og økonomisk vekst hele tiden skal kunne garantere kvaliteten, behov og den økende arbeidsmengden. Men økonomisk vekst er ingen selvfølge i fremtiden. Og et sted går vel grensen i at det alltid kan hentes ut flere ressurser med ny organisering. Leser også mye om endringsledelse. Samfunnet forandrer seg med stadig større fart, man kan ikke forvente at virkeligheten forblir slik den er akkurat nå siden teknologisk utvikling stadig gir oss nye tenkelige og utenkelige muligheter på alle arenaer.

Vi har en fabelaktig foreleser på BI! Han gjør undervisningen til en fest, kommer med morsomme historier, fremragende eksempler og spiller til og med fløyte for å muntre opp slitne studenter. "For hva er vel livet uten hornmusikk?" Han lever rett og slett ut i praksis hva en god leder skal være: god rollemodell, positivt og hyggelig medmenneske, å like sine ansatte og sørge for at de blir inspirert til fremragende innsats. Ellers mener han at det er viktigere å leve det gode liv enn å få god karakter på eksamen. Den har jeg nok aldri hørt av mine forelesere tidligere. Alltid noe nytt å lære.


Vel, rastløsheten kommer krypende....... Gleder meg til eksamen er overstått. Så er det bare å peise på med forberedelser til jul:)

Ikke glem å melde dere på giveaway som trekkes nå på søndag. Dere kan vinne en flott Klean Kanteen drikkeflaske og en LuchBoots matboks!

4 kommentarer

Cecilie

25.11.2013 kl.19:08

Du er flink! Lykke til!

Helene

25.11.2013 kl.20:00

Så flink du er som studerer igjen, det krever disiplin med tre barn! Selv studerer jeg ernæring og kjenner meg veldig igjen i det du sier om alle de ulike meningene. Håper jeg kan såpass at jeg kan stå på mitt når jeg er ferdig! Masse lykke til på eksamen <3

Gry

26.11.2013 kl.11:46

Lykke til med eksamen!

Une

26.11.2013 kl.11:51

Spennende! Lykke til!

gladerebarn

29.11.2013 kl.15:07

Takk for lykkeønskninger dere:) Nå er eksamen over og jeg er bare glaaaad!

Skriv en ny kommentar

gladerebarn

gladerebarn

41, Oslo

Velkommen til inspirasjon om barn og mat. Da jeg fikk barn nummer 3 bestemte jeg meg for at han skulle slippe babymat fra butikken, og heller få sunn hjemmelaget mat fra gode råvarer. Siden vi har allergi og matintoleranse i familien har det også vært et poeng med mat som er mild for fordøyelsen. Jeg har lett som en detektiv for å finne ut HVORDAN. Kunnskapen jeg har tilegnet meg deler jeg gjerne! Når det gjelder kostholdsretning er det etter hvert tradisjonsmat som ligger mitt hjerte nærmest. Jeg blir veldig glad for kommentarer på bloggen, og mailadressen er gladerebarn@gmail.com. Hilsen Kristine

Kategorier

Arkiv

hits