Nye bekjentskaper fra Oslo Kooperativ

Idag var det igjen tid for ny pose med økologiske og biodynamiske grønnsaker. Jeg er like spent hver gang, og blir stadig mer vilt begeistret for denne måten å få grønnsaker på. Det gir oss herlig variasjon i grønnsaksutvalget vårt. Det er fort gjort å kjøpe det samme igjen og igjen når man går til butikken.


Denne uken er det gulrot, kinakål, sellerirot, pastinakk, rødbet, svartbet, polkabet, epler, jordskokker og kålrot som venter på å bli spist. Har aldri sett eller hørt om polkabeter og svartbeter, så da er det bare å google i vei og bruke fantasien. Kanskje jeg skal melkesyregjære litt? Gleder meg til kjøttsuppe på søndag. Der er det mye som passer oppi. Har dere forresten smakt jordskokkmos? Det smaker supergodt, en av mine favoritter! Lurer noen på hvor grønnsakene kommer fra, er det oversikt her. Kom gjerne med tips til hvordan jeg kan bruke polkabeter og svartbeter!

Oppdatering: Da har jeg smakt på svartbete. Den smaker litt som reddik/jordskokk - veldig god smak! Kan kokes, stekes, bakes osv. Kålroten i posen er den aller beste jeg har smakt noen gang. Søt som en frukt rett og slett, nyyydelig!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

gladerebarn

gladerebarn

41, Oslo

Velkommen til inspirasjon om barn og mat. Da jeg fikk barn nummer 3 bestemte jeg meg for at han skulle slippe babymat fra butikken, og heller få sunn hjemmelaget mat fra gode råvarer. Siden vi har allergi og matintoleranse i familien har det også vært et poeng med mat som er mild for fordøyelsen. Jeg har lett som en detektiv for å finne ut HVORDAN. Kunnskapen jeg har tilegnet meg deler jeg gjerne! Når det gjelder kostholdsretning er det etter hvert tradisjonsmat som ligger mitt hjerte nærmest. Jeg blir veldig glad for kommentarer på bloggen, og mailadressen er gladerebarn@gmail.com. Hilsen Kristine

Kategorier

Arkiv

hits