App til matdagbok

Skriver du matdagbok? Har du noen gang fått beskjed om at du bør skrive ned hva du spiser for å kunne forstå sammenhengen mellom mat og diverse symptomer som magevondter, eksem, migrene, trøtthet, humør, matintoleranser, allergi osv? Vel, jeg har igrunn aldri kommet ordentlig igang selv. Fordi det virker veldig styrete med løse ark eller skrivebok som ligger - ja hvem vet hvor?! Og man vil jo helst fokusere på den friske biten av tilværelsen.

Men nå har det kommet en app som er veldig egnet for nedtegnelser. Jeg har brukt den noen dager, for om mulig oppdage flere sammenhenger i utslettet på hendene som lever sitt eget liv. Blir spennende om jeg kan dra noen flere konklusjoner etter hvert. I noen tilfeller kan det rett og slett være kjekt å skrive ned, for å lære mer om seg selv.

unnamed copy

For å finne frem, gå inn i "app store" eller "google play". Søk opp: my symptoms. Rull så ned til du finner riktig bilde. Vel verdt 20 kroner synes jeg. Den er ganske enkel å bruke når man har gjort seg litt kjent. Her er det mulighet til oversikt over dagens aktiviteter som trening, ulike symptomer, grad av stress, medisiner/kosttilskudd, energinivå, søvnkvalitet og eventuelle utskeielser i tillegg den maten man spiser. Man kan printe ut dagboksnotatene i pdf-fil - og enkelt ha med til lege, ernæringsterapeut eller lignende. Og flere i familien kan bruke dagboken samtidig.

App`en egner seg veldig godt på nettbrett. Teksten er engelsk, men lett å forstå. Du skriver selvfølgelig egne data på norsk. Det er jo andre grunner til matdagbok enn de nevt over. Av og til kan det være interssant  å se hva man egentlig spiser i løpet av en dag. Hvor mye/lite. Med hvilken kvalitet. Hvor mye søtt som sniker seg ned. Cravings osv. Tipper noen og hver kan få seg en overraskelse når det står skrevet svart på hvitt:)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

gladerebarn

gladerebarn

43, Oslo

Velkommen til inspirasjon om barn og mat. Da jeg fikk barn nummer 3 bestemte jeg meg for at han skulle slippe babymat fra butikken, og heller få sunn hjemmelaget mat fra gode råvarer. Siden vi har allergi og matintoleranse i familien har det også vært et poeng med mat som er mild for fordøyelsen. Jeg har lett som en detektiv for å finne ut HVORDAN. Kunnskapen jeg har tilegnet meg deler jeg gjerne! Når det gjelder kostholdsretning er det etter hvert tradisjonsmat som ligger mitt hjerte nærmest. Jeg blir veldig glad for kommentarer på bloggen, og mailadressen er gladerebarn@gmail.com. Hilsen Kristine

Kategorier

Arkiv

hits