Jeg velger meg lam

Har dere spist rikelig med lam n i hst? Butikkene bugner over av alle variasjoner for tiden. Det er bare storkose seg, fylle mager, kjleskap og frysere med sunt kjtt! Gid vi hadde strre hus og en fryser eller to ekstra. Forelpig fr det bli med drmmen. Jeg hadde elsket spise lammelr annen hver sndag ret rundt! Det at dyrene er ute i Guds frie natur - og spiser utelukkende grnne vekster og gress fr de blir slaktet, gjr at kjttet innholder godt med omega 3 og andre nyttige nringsstoffer som vi behver. Kraftfr med soya og andre mystiske tilsetninger gjr absolutt ikke samme nytten!

Det er mange artikler i avisen som tar opp at hva dyrene spiser har stor betydning for hvor sunt kjttet blir for oss. Vi har lest mye ekkelt om oppdrettslaksen. Konvensjonell kylling og svin bidrar tvilsomt med s mye bra siden fret de spiser er hyst problematisk. Noe av det siste jeg leste var at reinsdyrkjtt inneholder mer omega 3 enn laks. N teller reinsdyrkjtt som fisk p omega 3 - fronten?!


Uansett, vi har fortrt 5 lammelr i lpet av noen sndager n. Det smaker fantastisk godt hvis man langtidssteker. Fremgangsmten er superenkel:

Gni inn salt og pepper (evt rosmarin og andre krydder), sett inn steketermometer, sl ovnen p 90 - 100 grader. S flger du med ut over dagen om du m ke eller redusere temperaturen underveis i forhold til hvor stort lammelret er - og nr dere tenker spise. Jeg pleier ta utganspunkt i at hvis jeg fr lammelret i ovnen kl 08, begynner jeg p 90 grader. Er klokken nrmere 10, velger jeg 100 grader. Vi avslutter ovnsekvensen nr kjttet nr 70 grader. Og lar det st og hvile en stund fr vi skjrer opp. Sjy som renner ut fra kjttet brukers i saus eller barnemat. Kjttet blir supermrt, fantastisk p smak ja noe alle kan like. Nam nam! Antagelig fr du rester som du kan bruke en annen dag, og flotte kraftbein som kan brukes i neste kraftrunde. Prv da vel!

For oss som har liten plass i frysen: det gr an prve seg p lammerull. Som Ingelill utfrlig blogger om her.

11 kommentarer

traust

28.10.2013 kl.15:07

Det var ikke akkurat smart klikke seg inn her p slutten av arbeidsdagen - var sulten fra fr og n......................drmmer jeg om lam :-)

gladerebarn

28.10.2013 kl.15:14

traust: Hehe, skjnner:) Langtidsstekt rekker du vel ikke idag da:)

traust

28.10.2013 kl.15:23

Nei, jeg kan nok bare glemme hele lammet - men jeg har i hvertfall en ide til helgesvingen igjen :-)

gladerebarn

28.10.2013 kl.17:13

traust: Lammelr er fiiin helgesyssel! Inn i ovnen om morgenen. Pusle litt hist og her. Og s ut p tur. Etterhvert fr man en god fleles av variablene tid og varme. Og kommer hjem til ferdig middag. Flott!

Eidenshage

28.10.2013 kl.18:03

Det der fristet ! Lam er fantastisk. :-D

gladerebarn

28.10.2013 kl.18:51

Eidenshage: Jaaa:)

Cecilie

28.10.2013 kl.19:06

Har akkurat fylt fryseren med to lam og ser fram til mange gode middager i hst/vinter! Fantastisk f tilgang til dyr som har gtt fritt og beitet hele livet:)

gladerebarn

28.10.2013 kl.19:23

Cecilie: Heldige deg. Jeg er misunnelig!

Cecilie

28.10.2013 kl.20:09

Du fr gi beskjed neste r hvis du er interessert i/har plass til et halvt eller helt lam!

gladerebarn

28.10.2013 kl.20:14

Cecilie: Jo takk. Hvem vet nr vi flytter:)

Bella

17.01.2014 kl.15:12

Er det snn at konvensjonell kylling er spass ugunstig for oss at dersom man ikke fr tak i kologisk br man heller la vre spise kylling?

gladerebarn

17.01.2014 kl.16:13

Bella: Det sprs jo hvor nye du vil vre, eller hvor flsom du er i forhold til mat. Selv velger jeg helst kologisk eller stangekylling. Og noen ganger kjper jeg vanlig fordi lommeboken er slunken eller det ikke er bedre f tak i. Jeg tenker at man skal ikke bruke alle krefter og penger p mat, men finne et niv som man trives med. Og gjerne ha ambisjoner om stadig frre konvensjonelle matvarer. Jeg har mindre og mindre tro p at industriell matproduksjon er bra for oss.

Skriv en ny kommentar

gladerebarn

gladerebarn

42, Oslo

Velkommen til inspirasjon om barn og mat. Da jeg fikk barn nummer 3 bestemte jeg meg for at han skulle slippe babymat fra butikken, og heller f sunn hjemmelaget mat fra gode rvarer. Siden vi har allergi og matintoleranse i familien har det ogs vrt et poeng med mat som er mild for fordyelsen. Jeg har lett som en detektiv for finne ut HVORDAN. Kunnskapen jeg har tilegnet meg deler jeg gjerne! Nr det gjelder kostholdsretning er det etter hvert tradisjonsmat som ligger mitt hjerte nrmest. Jeg blir veldig glad for kommentarer p bloggen, og mailadressen er gladerebarn@gmail.com. Hilsen Kristine

Kategorier

Arkiv

hits