Endelig leverpostei

Jeg har tenkt p det s lenge. At jeg burde svinge meg rundt og lage hjemmelaget leverpostei. Men det har dryet og dryet gitt. Det er noe med at man frst skal venne seg til tanken. S orientere seg i hva slags fremgangsmte eller oppskrift som frister. S lete etter rvarer. Det kan g lang tid... Og s heldigvis - PANG - bestemmer man seg for gjennomfre. I lpet av en uke eller et par dager. Det har kanskje med at jeg aldri har likt leverpostei fra butikken. Og at levergryten fra barndommen ikke har de helt store assosiasjoner. Men lever er jo supersunt da! Antagelig en av de aller mest nringsrike matvarer som finnes. Denne leverposteien synes jeg rett og slett smaker helt ok. Stor overraskelse:)

Jeg har lest leverpostei-oppskrifter med jevne mellomrom. Den som fristet aller mest var Helhetlig Liv sin variant. Det flotte med den oppskriften er at man fr brukt upasteurisert smr. Og at alle de gode nringsstoffene i det blir bevart fordi man kjler ned hele leverposteien til 40 grader fr smret blandes inn. Herlig med ekte rvarer som er proppet med nringsstoffer. Enkel fremgangsmte har den ogs!




Du trenger:

500 gr lever
1 gul lk
3-6 fedd hvitlk
250 gr smr (helst upasteurisert)
timian, salt og pepper

Legg leveren i kaldt vann noen timer eller over natten. Stek lk og hvitlk p svak varme til det blir mykt. Trk leveren med et kjkkenhndkle, skjr i biter og stek sammen med lk og krydder. Den kan gjerne vre rosa i midten. Bland sammen i blender sammen med kanel. Vent til temperaturen reduseres til ca 40 grader fr du tilsetter oppdelt upasteurisert smr og blender litt til. Hell over i glass og oppbevar i kjleskap/frys.

Jeg har brukt kologisk kyllinglever fra Holtekylling. Det sies at det gir mildest smak. Les originaloppskriften til Sally som ogs skriver om andre typer lever og krydderkombinasjoner som er fine bruke. Har du baby som snart skal begynne med fast fde anbefaler jeg veldig at du prver hjemmelaget leverpostei. Det er supersunt plegg, og du slipper kjpevarianten med ofte 50% fjas!

9 kommentarer

Nina Bakke

23.10.2013 kl.07:09

S flink du er :)

gladerebarn

23.10.2013 kl.07:12

Nina Bakke: Hehe, fler meg ikke akkurat flink nr det kommer til leverpostei. Men jeg kan jo bli:)

Eidenshage

23.10.2013 kl.09:43

S kjekt se at du ogs er p hjemmelaget leverpostei-kjret n ! :-D nr jeg spiser nystekt leverpostei med skje m jeg ta frem gamle klisjeer ; fordi jeg fortjener det .

Nam nam , og lykke til videre p leverposteiferden. Jeg elsker kjre i masse krydderier, men s lager jeg stort sett p mest storfelever.og den har en ganske distinkt smak hvis man ikke er vant til den .

gladerebarn

23.10.2013 kl.09:54

Eidenshage: Ja, jeg prver mild variant for om mulig f barna til like det ogs:) Men det frister krydre opp. Tror jeg m prve det neste gang! Kanskje da p storfe eller lammelever - kan jo ikke bare vre "chicken":)

Une

23.10.2013 kl.11:28

Jeg har aldri laget med kyllinglever, men det hres veldig godt ut. Vi laget denne gang elglever, og jeg syns det ble godt. Snnen min er litt skeptisk, men jeg gir han det i matpakka, og det blir spist ;)

gladerebarn

23.10.2013 kl.11:48

Une: S spennende med elglever! De er vel heller i monsterise utgaver sammenlignet med kylling:) Snnen min er heller ikke vilt begeistret enda. Jeg har prvd blande half and half kjpeleverpostei og hjemmelaget for gjre overgangen litt snillere. Det varierer om skiven blir spist - forelpig.

Veronika

26.10.2013 kl.12:51

Dette blei jo skikkelig bra!! Bortsett fra at jeg var litt kjapp med smret, men det fungerer godt allikevel! :)

gladerebarn

26.10.2013 kl.14:40

Veronika: S strlende!!! Temperaturen p smret er vel en bagatell - hvertfall frste gang:)

Veronika

28.11.2013 kl.10:00

Du burde legge inn skefelt i bloggen din!! S jeg enkelt kan ske opp f.eks. leverpostei :)

gladerebarn

28.11.2013 kl.10:05

Veronika: Det har du heeelt rett i! Men s er jeg ganske drlig p data-greier desverre. Og denne bloggtypen har ikke de store mulighetene nr det gjelder tilleggsfunksjoner. Alternativ er g p google og ske opp gladerebarn leverpostei. Der finner du frem:)

Skriv en ny kommentar

gladerebarn

gladerebarn

41, Oslo

Velkommen til inspirasjon om barn og mat. Da jeg fikk barn nummer 3 bestemte jeg meg for at han skulle slippe babymat fra butikken, og heller f sunn hjemmelaget mat fra gode rvarer. Siden vi har allergi og matintoleranse i familien har det ogs vrt et poeng med mat som er mild for fordyelsen. Jeg har lett som en detektiv for finne ut HVORDAN. Kunnskapen jeg har tilegnet meg deler jeg gjerne! Nr det gjelder kostholdsretning er det etter hvert tradisjonsmat som ligger mitt hjerte nrmest. Jeg blir veldig glad for kommentarer p bloggen, og mailadressen er gladerebarn@gmail.com. Hilsen Kristine

Kategorier

Arkiv

hits