Endelig leverpostei

Jeg har tenkt på det så lenge. At jeg burde svinge meg rundt og lage hjemmelaget leverpostei. Men det har drøyet og drøyet gitt. Det er noe med at man først skal venne seg til tanken. Så orientere seg i hva slags fremgangsmåte eller oppskrift som frister. Så lete etter råvarer. Det kan gå lang tid... Og så heldigvis - PANG - bestemmer man seg for å gjennomføre. I løpet av en uke eller et par dager. Det har kanskje med at jeg aldri har likt leverpostei fra butikken. Og at levergryten fra barndommen ikke har de helt store assosiasjoner. Men lever er jo supersunt da! Antagelig en av de aller mest næringsrike matvarer som finnes. Denne leverposteien synes jeg rett og slett smaker helt ok. Stor overraskelse:)

Jeg har lest leverpostei-oppskrifter med jevne mellomrom. Den som fristet aller mest var Helhetlig Liv sin variant. Det flotte med den oppskriften er at man får brukt upasteurisert smør. Og at alle de gode næringsstoffene i det blir bevart fordi man kjøler ned hele leverposteien til 40 grader før smøret blandes inn. Herlig med ekte råvarer som er proppet med næringsstoffer. Enkel fremgangsmåte har den også!
Du trenger:

500 gr lever
1 gul løk
3-6 fedd hvitløk
250 gr smør (helst upasteurisert)
timian, salt og pepper

 

Legg leveren i kaldt vann noen timer eller over natten. Stek løk og hvitløk på svak varme til det blir mykt. Tørk leveren med et kjøkkenhåndkle, skjær i biter og stek sammen med løk og krydder. Den kan gjerne være rosa i midten. Bland sammen i blender sammen med kanel. Vent til temperaturen reduseres til ca 40 grader før du tilsetter oppdelt upasteurisert smør og blender litt til. Hell over i glass og oppbevar i kjøleskap/frys.

Jeg har brukt økologisk kyllinglever fra Holtekylling. Det sies at det gir mildest smak. Les originaloppskriften til Sally som også skriver om andre typer lever og krydderkombinasjoner som er fine å bruke. Har du baby som snart skal begynne med fast føde anbefaler jeg veldig at du prøver hjemmelaget leverpostei. Det er supersunt pålegg, og du slipper kjøpevarianten med ofte 50% fjas!

9 kommentarer

Nina Bakke

23.10.2013 kl.07:09

Så flink du er :)

gladerebarn

23.10.2013 kl.07:12

Nina Bakke: Hehe, føler meg ikke akkurat flink når det kommer til leverpostei. Men jeg kan jo bli:)

Eidenshage

23.10.2013 kl.09:43

Så kjekt å se at du også er på hjemmelaget leverpostei-kjøret nå ! :-D når jeg spiser nystekt leverpostei med skje må jeg ta frem gamle klisjeer ; fordi jeg fortjener det .

Nam nam , og lykke til videre på leverposteiferden. Jeg elsker å kjøre i masse krydderier, men så lager jeg stort sett på mest storfelever.og den har en ganske distinkt smak hvis man ikke er vant til den .

gladerebarn

23.10.2013 kl.09:54

Eidenshage: Ja, jeg prøver mild variant for om mulig å få barna til å like det også:) Men det frister å krydre opp. Tror jeg må prøve det neste gang! Kanskje da på storfe eller lammelever - kan jo ikke bare være "chicken":)

Une

23.10.2013 kl.11:28

Jeg har aldri laget med kyllinglever, men det høres veldig godt ut. Vi laget denne gang elglever, og jeg syns det ble godt. Sønnen min er litt skeptisk, men jeg gir han det i matpakka, og det blir spist ;)

gladerebarn

23.10.2013 kl.11:48

Une: Så spennende med elglever! De er vel heller i monsteriøse utgaver sammenlignet med kylling:) Sønnen min er heller ikke vilt begeistret enda. Jeg har prøvd å blande half and half kjøpeleverpostei og hjemmelaget for å gjøre overgangen litt snillere. Det varierer om skiven blir spist - foreløpig.

Veronika

26.10.2013 kl.12:51

Dette blei jo skikkelig bra!! Bortsett fra at jeg var litt kjapp med smøret, men det fungerer godt allikevel! :)

gladerebarn

26.10.2013 kl.14:40

Veronika: Så strålende!!! Temperaturen på smøret er vel en bagatell - hvertfall første gang:)

Veronika

28.11.2013 kl.10:00

Du burde legge inn søkefelt i bloggen din!! Så jeg enkelt kan søke opp f.eks. leverpostei :)

gladerebarn

28.11.2013 kl.10:05

Veronika: Det har du heeelt rett i! Men så er jeg ganske dårlig på data-greier desverre. Og denne bloggtypen har ikke de store mulighetene når det gjelder tilleggsfunksjoner. Alternativ er å gå på google og søke opp gladerebarn leverpostei. Der finner du frem:)

Skriv en ny kommentar

gladerebarn

gladerebarn

41, Oslo

Velkommen til inspirasjon om barn og mat. Da jeg fikk barn nummer 3 bestemte jeg meg for at han skulle slippe babymat fra butikken, og heller få sunn hjemmelaget mat fra gode råvarer. Siden vi har allergi og matintoleranse i familien har det også vært et poeng med mat som er mild for fordøyelsen. Jeg har lett som en detektiv for å finne ut HVORDAN. Kunnskapen jeg har tilegnet meg deler jeg gjerne! Når det gjelder kostholdsretning er det etter hvert tradisjonsmat som ligger mitt hjerte nærmest. Jeg blir veldig glad for kommentarer på bloggen, og mailadressen er gladerebarn@gmail.com. Hilsen Kristine

Kategorier

Arkiv

hits