Smør og ost fra Tidsporten i hus!

Hurra! Smaksfest og jubel med ny ladning smør og ost fra Tidsporten! Denne gangen har jeg bestillt 1 ost og 3 pakker smør.

Smøret er det aller beste jeg vet. Smaker nyyydelig krem, og Tine sitt meierismør virker harskt til sammenligning. Smøret er usaltet, så her er det mulig å kna inn sitt eget uraffinerte salt hvis man føler behov. (Jeg har aldri gjort det). Smaken er absolutt til å bli avhengig av, og det synes jeg er helt greit. Noe man bare MÅ HA hver dag!

Osten er også populær her i huset, og Fjellklatrerost er en av våre favoritter. Mannen min påstår at etter å ha smakt disse ostene, så blir alle andre oster - desverre - ikke så gode lenger. Både ost og smør er upasteurisert og uhomogenisert. Kyrne som lager melken har tilholdssted i de Østeriske Alper. De spiser hovedsaklig gress og urter - minimalt med kraftfor. Dermed blir melken rik på viktige omega 3-fettsyrer og er spesielt gunstig for oss å spise.

Siden ostekvoten til Christer - som selger disse ostene - er brukt opp, må man nå vente til over nyttår for ny bestilling. Så får vi håpe den nye regjeringen gir lov til å importere i mye større kvanta fremover. Smør kan bestilles utover høsten, jeg håper jeg har nok til over jul. Datoer for bestilling finner du her. Jeg fryser ned både ost og smør.

9 kommentarer

Nina Bakke

01.10.2013 kl.07:24

Så nydelig :)

Cecilie

01.10.2013 kl.15:39

Jeg hiver meg på neste runde, bare synd det er så dyrt...

gladerebarn

01.10.2013 kl.16:04

Cecilie: Ja, det er dyrt. Men disse ostene er hvertfall billigere enn tilsvarende norske produkter. Og økologiske OG beiteforet. Heldigvis er det mye næringsrik mat som ikke er så dyrt også. Som lever, kraft, kefir, magnesiumsulfat fra felleskjøpet osv. Men at kvalitet ofte koster penger, må vi nok bare regne med. Jeg er glad også mannen min setter mer og mer pris på disse kvalitetsvarene. Så slipper jeg å argumentere meg i hel:)

Cecilie

01.10.2013 kl.19:21

Er så enig med deg, Kristine! Mat er høyt prioritert her i huset også.

CamillaT

02.10.2013 kl.10:40

Nå har jeg også kjøpt disse godsakene for første gang:)

Jeg lurer på hvordan du oppbevarer osten i kjøleskapet? Og hvordan er det best å pakke inn ostebitene i fryseren?

:)

gladerebarn

02.10.2013 kl.10:49

CamillaT: For optimal oppbevaring er det lurt å spørre Christer. Tror han har skrevet det ned et eller annet sted på nettsidene sine. Jeg pakker osten inn i matpapir og så plast når jeg fryser ned. Det er visst lurt at ostebitene ligger litt "spredt" ved innfrysing så prosessen går raskest mulig. Så kan man heller stable bitene sammen etter hvert - for at de skal ta mindre plass. I kjøleskapet pakker jeg gjerne en større ostebit inn i kjøkkenhåndkle + plast. Og har en mindre bit med bare plast rundt som vi spiser av.

CamillaT

02.10.2013 kl.22:06

Tusen takk for tips! :)

Hege

15.10.2013 kl.00:12

Så smart å pakke inn i kjøkkenhåndkle og deretter i plast. Jeg fryser ikke osten, pakker den inn i matpapir og ligger på rist i kjøleskapet, blir noe tørr i snittflata og får litt skorpe. Men her i huset må sies at vi spiser utrolig mye ost. Den osten vi spiser av har jeg i en rosendal "boks" med trelokk, bruker samme type boks til å ha smør i. Har siden innlegget ditt ift pizzasnurrer med kraft, bakt pizza med kraft. Syntes det var helt genialt, fin måte å nære opp barna på. Super blogg du har.

gladerebarn

15.10.2013 kl.18:06

Hege: Ja kjøkkehåndkle og plast synes jeg fungerer fint:) Og oppbevaring er selvfølgelig avhengig av hvor raskt man spiser opp. Osten er jo aller best uten frysing! Så flott at du kan bruke tipset om kraft i gjærdeig. Jeg synes selv det er en god ide til kresne barn, og det ser jammen ut som jeg har fått 3 stk av dem. Veldig hyggelig at du liker bloggen:)

Skriv en ny kommentar

gladerebarn

gladerebarn

41, Oslo

Velkommen til inspirasjon om barn og mat. Da jeg fikk barn nummer 3 bestemte jeg meg for at han skulle slippe babymat fra butikken, og heller få sunn hjemmelaget mat fra gode råvarer. Siden vi har allergi og matintoleranse i familien har det også vært et poeng med mat som er mild for fordøyelsen. Jeg har lett som en detektiv for å finne ut HVORDAN. Kunnskapen jeg har tilegnet meg deler jeg gjerne! Mail meg på gladerebarn@gmail.com. Jeg blir veldig glad for kommentarer på bloggen! Hilsen Kristine

Kategorier

Arkiv

hits