FEST-kuler

Det nærmer seg påske. Kanskje jeg kan friste med oppgradert versjon av sjokoladekuler? Jeg lagde disse første gang rundt juletider da jeg hadde lyst på noe hjemmelaget som virkelig slår all butikksnop ned i støvlene! Disse smaker bedre enn alt annet jeg kan komme på. Søte, mektige, ja heeelt vidunderlige.


200 gr dadler uten stein

3 store ss kokosolje

3 store ss kakao

1/2 dl grovt kokosmel (også kalt kokosmasse)

1/2 ts vaniljepulver hvis du har

1/2 dl hakket sjokolade eller sjokoladedråper når blenderen har most de øvrige ingrediensene godt sammen.


Bland alt minus sjokoladebitene sammen i blender med kniv. Du må muligens stoppe maskinen underveis for å dytte massen mot bunnen noen ganger. Er det for tørt, tilsett mer kokosolje. Er deigen for våt, tilsett mer kokosflak. Mot slutten tilsetter du hakket sjokolade eller sjokoladedråper. Jeg liker best at deigen ikke er alt for kompakt når jeg tilsetter sjokolade helt på slutten. Sett heller deigen i kjøleskapet - hvis den føles veldig klissete - før du triller ut kuler. Kulene oppbevares i kjøleskap/frys.

Smelt 70 - 85% mørk sjokolade i vannbad. Rull kulene i dette en eller to ganger. La de renne av seg på rist.

Jeg bruker gjerne chocolate chips fra iherb i denne oppskriften. Så slipper jeg å hakke sjokolade selv. De er nydelig på smak og veldig allergivennlige - uten melk, hvete, nøtter eller soya. Inneholder: Evaporated Cane Juice, Natural Chockolate Liquor (non-Alcoholic) og Non-Diary Cocoa Butter. Smaker godt som de er - selvfølgelig:)

Bruke gjerne min kode GED890 for å få 5$ rabatt på ditt første kjøp hos iherb. Guide om å handle på iherb finner du her.

For tips til variasjon har du min tidligere oppskrift på sjokoladekuler her.

16 kommentarer

Guttemamma

13.03.2013 kl.11:39

De så gode ut!

Une

13.03.2013 kl.11:43

Takk, akkurat hva jeg trenger! Snop! Nå!

cecilie

13.03.2013 kl.12:35

Disse så nydelige ut! Hvilken type kokosflak bruker du?

gladerebarn

13.03.2013 kl.13:20

Une: Hehe, skjønner. Jeg har mange års peiling på snop, og disse ER virkelig gode. Nå er det rett før jeg må fiske ut av frysen:)

gladerebarn

13.03.2013 kl.13:21

cecilie: Jeg bruker Urtekram sitt grove kokosmel. Må kanskje rett opp i teksten så alle forstår. Kjøper den på Meny.

cecilie

13.03.2013 kl.14:43

Takk! Blir nok sjokoladekuler til helgen:-)

Online med Anita

13.03.2013 kl.15:21

Dette så veldig godt ut ja! Tenker vi må prøve det når det nærmer seg litt mer påske :)

Karen Merete

14.03.2013 kl.08:34

Takk for utrolig inspirerende blogg. Er grovt kokosmel og kokosmasse det samme?

gladerebarn

14.03.2013 kl.09:51

Karen Merete: Så hyggelig tilbakemelding:) Ja det er det samme. Man får kjøpt det i vanlige butikker, men da ikke økologisk. Jeg skal tilføye i oppskriften, takk for presisering!!

Karoline

14.03.2013 kl.18:35

Å fy søren de så gode ut! :D *vann i munnen*

Kine

15.03.2013 kl.12:13

Laget disse nå.... men jeg gjorde om litt på fremmgangsmåten. Droppet sjokoladen rundt, og i stede for å putte det i fryseren puttet jeg det rett i munnen. Litt kvalm akkurat nå.... men deilig ja:)

Ha en fin helg!

gladerebarn

15.03.2013 kl.12:44

Kine: Hehe, ja hvorfor putte dem i frysen?? Jeg lager gjerne dobbel porsjon, og da blir det litt vel mange å spise opp med en gang. Bra du likte de. Ha en fin helg du også:)

Anne Siri

20.03.2013 kl.12:23

Jeg lagde disse i går kveld! Gjorde en liten glipp ved å hakke sjokoladebitene litt dårlig, så jeg måtte kjøre massen litt lenge i mikseren etterpå, og så ble det hele en ganske klissete og oljete affære. Men jeg fikk laget kuler til slutt. Og GJETT om det ble snadder! Nammenam.

Planen er å dyppe/rulle dem i sjokolade i dag, men jeg er redd jeg kommer til å ha spist dem opp før jeg kommer så langt :)

gladerebarn

20.03.2013 kl.13:29

Anne Siri: Ja det ER litt tricky akkurat NÅR man skal inkludere disse sjokoladebitene. Jeg tenker jo mindre de blir most, jo bedre, samtidig bør de jo få blandet seg inn i deigen. Mulig man må prøve flere ganger for å treffe. Men til gjengjeld blir de jo så gode da... Enig i at det er fort gjort å spise dem opp!! Lurt å lage dobbel porsjon:)

cecilie

21.03.2013 kl.09:27

Dette er virkelig FEST-kuler! Supergode! Kommer til å bli en gjenganger hos meg. Håper du legger ut flere godis-oppskrifter:)

gladerebarn

21.03.2013 kl.09:31

cecilie: Stas at du liker dem SÅ godt:) Skal tenke på det med flere godisoppskrifter!

Skriv en ny kommentar

gladerebarn

gladerebarn

41, Oslo

Velkommen til inspirasjon om barn og mat. Da jeg fikk barn nummer 3 bestemte jeg meg for at han skulle slippe babymat fra butikken, og heller få sunn hjemmelaget mat fra gode råvarer. Siden vi har allergi og matintoleranse i familien har det også vært et poeng med mat som er mild for fordøyelsen. Jeg har lett som en detektiv for å finne ut HVORDAN. Kunnskapen jeg har tilegnet meg deler jeg gjerne! Når det gjelder kostholdsretning er det etter hvert tradisjonsmat som ligger mitt hjerte nærmest. Jeg blir veldig glad for kommentarer på bloggen, og mailadressen er gladerebarn@gmail.com. Hilsen Kristine

Kategorier

Arkiv

hits