FEST-kuler

Det nrmer seg pske. Kanskje jeg kan friste med oppgradert versjon av sjokoladekuler? Jeg lagde disse frste gang rundt juletider da jeg hadde lyst p noe hjemmelaget som virkelig slr all butikksnop ned i stvlene! Disse smaker bedre enn alt annet jeg kan komme p. Ste, mektige, ja heeelt vidunderlige.


200 gr dadler uten stein

3 store ss kokosolje

3 store ss kakao

1/2 dl grovt kokosmel (ogs kalt kokosmasse)

1/2 ts vaniljepulver hvis du har

1/2 dl hakket sjokolade eller sjokoladedrper nr blenderen har most de vrige ingrediensene godt sammen.


Bland alt minus sjokoladebitene sammen i blender med kniv. Du m muligens stoppe maskinen underveis for dytte massen mot bunnen noen ganger. Er det for trt, tilsett mer kokosolje. Er deigen for vt, tilsett mer kokosflak. Mot slutten tilsetter du hakket sjokolade eller sjokoladedrper. Jeg liker best at deigen ikke er alt for kompakt nr jeg tilsetter sjokolade helt p slutten. Sett heller deigen i kjleskapet - hvis den fles veldig klissete - fr du triller ut kuler. Kulene oppbevares i kjleskap/frys.

Smelt 70 - 85% mrk sjokolade i vannbad. Rull kulene i dette en eller to ganger. La de renne av seg p rist.

Jeg bruker gjerne chocolate chips fra iherb i denne oppskriften. S slipper jeg hakke sjokolade selv. De er nydelig p smak og veldig allergivennlige - uten melk, hvete, ntter eller soya. Inneholder: Evaporated Cane Juice, Natural Chockolate Liquor (non-Alcoholic) og Non-Diary Cocoa Butter. Smaker godt som de er - selvflgelig:)

Bruke gjerne min kode GED890 for f 5$ rabatt p ditt frste kjp hos iherb. Guide om handle p iherb finner du her.

For tips til variasjon har du min tidligere oppskrift p sjokoladekuler her.

16 kommentarer

Guttemamma

13.03.2013 kl.11:39

De s gode ut!

Une

13.03.2013 kl.11:43

Takk, akkurat hva jeg trenger! Snop! N!

cecilie

13.03.2013 kl.12:35

Disse s nydelige ut! Hvilken type kokosflak bruker du?

gladerebarn

13.03.2013 kl.13:20

Une: Hehe, skjnner. Jeg har mange rs peiling p snop, og disse ER virkelig gode. N er det rett fr jeg m fiske ut av frysen:)

gladerebarn

13.03.2013 kl.13:21

cecilie: Jeg bruker Urtekram sitt grove kokosmel. M kanskje rett opp i teksten s alle forstr. Kjper den p Meny.

cecilie

13.03.2013 kl.14:43

Takk! Blir nok sjokoladekuler til helgen:-)

Online med Anita

13.03.2013 kl.15:21

Dette s veldig godt ut ja! Tenker vi m prve det nr det nrmer seg litt mer pske :)

Karen Merete

14.03.2013 kl.08:34

Takk for utrolig inspirerende blogg. Er grovt kokosmel og kokosmasse det samme?

gladerebarn

14.03.2013 kl.09:51

Karen Merete: S hyggelig tilbakemelding:) Ja det er det samme. Man fr kjpt det i vanlige butikker, men da ikke kologisk. Jeg skal tilfye i oppskriften, takk for presisering!!

Karoline

14.03.2013 kl.18:35

fy sren de s gode ut! :D *vann i munnen*

Kine

15.03.2013 kl.12:13

Laget disse n.... men jeg gjorde om litt p fremmgangsmten. Droppet sjokoladen rundt, og i stede for putte det i fryseren puttet jeg det rett i munnen. Litt kvalm akkurat n.... men deilig ja:)

Ha en fin helg!

gladerebarn

15.03.2013 kl.12:44

Kine: Hehe, ja hvorfor putte dem i frysen?? Jeg lager gjerne dobbel porsjon, og da blir det litt vel mange spise opp med en gang. Bra du likte de. Ha en fin helg du ogs:)

Anne Siri

20.03.2013 kl.12:23

Jeg lagde disse i gr kveld! Gjorde en liten glipp ved hakke sjokoladebitene litt drlig, s jeg mtte kjre massen litt lenge i mikseren etterp, og s ble det hele en ganske klissete og oljete affre. Men jeg fikk laget kuler til slutt. Og GJETT om det ble snadder! Nammenam.

Planen er dyppe/rulle dem i sjokolade i dag, men jeg er redd jeg kommer til ha spist dem opp fr jeg kommer s langt :)

gladerebarn

20.03.2013 kl.13:29

Anne Siri: Ja det ER litt tricky akkurat NR man skal inkludere disse sjokoladebitene. Jeg tenker jo mindre de blir most, jo bedre, samtidig br de jo f blandet seg inn i deigen. Mulig man m prve flere ganger for treffe. Men til gjengjeld blir de jo s gode da... Enig i at det er fort gjort spise dem opp!! Lurt lage dobbel porsjon:)

cecilie

21.03.2013 kl.09:27

Dette er virkelig FEST-kuler! Supergode! Kommer til bli en gjenganger hos meg. Hper du legger ut flere godis-oppskrifter:)

gladerebarn

21.03.2013 kl.09:31

cecilie: Stas at du liker dem S godt:) Skal tenke p det med flere godisoppskrifter!

Skriv en ny kommentar

gladerebarn

gladerebarn

41, Oslo

Velkommen til inspirasjon om barn og mat. Da jeg fikk barn nummer 3 bestemte jeg meg for at han skulle slippe babymat fra butikken, og heller f sunn hjemmelaget mat fra gode rvarer. Siden vi har allergi og matintoleranse i familien har det ogs vrt et poeng med mat som er mild for fordyelsen. Jeg har lett som en detektiv for finne ut HVORDAN. Kunnskapen jeg har tilegnet meg deler jeg gjerne! Nr det gjelder kostholdsretning er det etter hvert tradisjonsmat som ligger mitt hjerte nrmest. Jeg blir veldig glad for kommentarer p bloggen, og mailadressen er gladerebarn@gmail.com. Hilsen Kristine

Kategorier

Arkiv

hits