Operasjon kokosolje!

Jepp! Det har stått på to-do-listen lenge. Og da mannen i huset kom for å spørre om hva slags krem det var lurt å smøre på tørr hud, ja DA fikk jeg endelig røven i gir. Kokosolje som hudkrem. Har lest om det mange steder. Men for å få den kremet og fluffy og lett å smøre på, så må mixmasteren til pers! I hele 5 minutter. Da blir det silkemyk olje som smøres på så lett som bare det! Borte vekk er de harde kantene og den knall-faste overflaten.


Når jeg først er igang, tar jeg liksågreit og lager deodorant med det samme. Blander ca like deler kokosolje med like deler natron (fra butikken) eller aluminiumsfritt bakepulver. For det er jo hele poenget med hjemmelaget deo. At den er aluminiumsfri. Aluminium kan bla.a gi økt risiko for alzheimer og kreft. Reagerer huden din på bakepulver/natron, tar du bare litt mindre mengde. Noen bruker ren kokosolje til deo også, men den med pulver blir mer effektiv. Oppbevares i romtemperatur på vinteren, og i kjøleskap når sommervarmen gjør den bløt.

Kokosolje kan brukes til så mangt! Den er fin på eksem - både å spise og smøre på, kan brukes som solkrem, sminkefjerner, tannkrem, hårkur, på sår, bleieutslett, såre brystvorter og sikkert enda mer. Genialt og trygt med hudpleie hvor ingrediensene faktisk kan spises. Allerhelst bør vi jo få et par ss innvortes daglig også. Og den er overlegent super å steke med!


Det finnes kokosolje med og uten smak. Økologisk ekstra virgin er selvfølgelig best. Men som variasjon kan man også velge en skånsomt behandlet/raffinert type (expeller pressed). Finnes på iherb her eller her, hos tidsporten her, eller Cocosa grønn og brun i helsekostbutikken.

Mixmaster-ideen kommer fra mkittekat.dk i dette innlegget. En inspirerende blogg av Maja Kirkegaard, som er biolog med doktorgrad i hormonforstyrrende stoffer. Her er det mye å lære! I tillegg er hun glad i tradisjonskost, og det passer meg bra. Les for eksempel det herlige innlegget: Politisk ukorrekt mat til barn. Og ta en titt på facebooksiden her.

14 kommentarer

Ingelill

05.02.2013 kl.07:27

Genialt, har låst meg i et spor hvor man tilsetter div til kokosfettet, men rein pisking , åh , når skal jeg lære at det enkle er ofte det beste ? ;-)

hilde amundsen

05.02.2013 kl.08:21

genialt, nå blir det bare lekkert å smøre seg inn :)

Melissa Spania

05.02.2013 kl.10:40

Pisker du bare kokosolje?

Æ, jeg må ha det inn med teskje!

Forresten har jeg alltid kokosolje i kaffen, som lipgloss, i badevannet til barna, slitte hårtupper i tillegg til det du nevner. Tenk et liv uten kokos!!!

Anna

05.02.2013 kl.10:46

Så genialt!!! Rett og slett, dette må testes. Fikk 1 kg kokosolje i posten i går :)

Yngvild

05.02.2013 kl.11:04

Det var ett godt tips. Det har jeg aldri tenkt på! Jeg har pleid å kjøpe kokosoljen til Now på iHerb, http://www.iherb.com/Now-Foods-100-Natural-Coconut-Oil-7-fl-oz-207-ml/516. Den er fin å bruke på hud og hårtupper. Min beste erfaring så langt er imidlertid å mikse kokosolje, sheasmør og kakaosmør. Takk for gode netttips! :)

gladerebarn

05.02.2013 kl.13:16

Melissa Spania: Ja pisker bare kokosolje! Enkelt og greit:)

Takk for tips til flere bruksområder!

Yngvild: Da ville jeg prøvd miksmaster på fettblandingen din også. Konsistensen på pisket kokosolje er hvertfall super!

Guttemamma

05.02.2013 kl.16:02

Takk for tips! Alltid brukt den som den er, men en fluffy variant så jammen perfekt ut!

Christina-sør

06.02.2013 kl.17:41

Det var bare fantastisk!!! Har akkurat laget kremen nå, blandet også med sheasmør - og det var en fryd å smøre på...... Tidligere har jeg smeltet det og smørt det på som olje - men det var mye "søl og klin" - dette var bare supert!!!

gladerebarn

06.02.2013 kl.17:51

Christina: Så flott at det falt i smak!! Jeg synes også at variantern er suuuper! Ingen dum ide å blande inn sheasmør:)

cecilie

07.02.2013 kl.13:59

Dette må jo være en fantastisk ide til morsdagsgave:-)

gladerebarn

07.02.2013 kl.14:16

cecilie: Det har du aldeles rett i!!! Barna kan lage det selv til og med:)

Ida

14.02.2013 kl.22:48

Ser superdigg ut. Jeg har pisket en blanding av kokosolje og mandelolje, eller var det kakaosmør og mandelolje? Husker ikke. Uansett ble det i hvert fall ikke så bra som jeg ville, men dette ser supert ut. Ikke minst enkelt! Lengre holdbarhet også tenker jeg. Skal prøve dette, og tilsette litt eterisk olje av appelsin eller sitron eller noe annet digg :-)

gladerebarn

15.02.2013 kl.07:56

Ida: Ja man kan jo blande i det uendelige. Sikkert lurt å piske kokosoljen først - og så blande inn andre mykere ingredienser etter hvert. Så ikke det med løsere konsistens forsvinner ut i luften i starten.)

Ida

15.02.2013 kl.13:15

Takk for tips!

Skriv en ny kommentar

gladerebarn

gladerebarn

41, Oslo

Velkommen til inspirasjon om barn og mat. Da jeg fikk barn nummer 3 bestemte jeg meg for at han skulle slippe babymat fra butikken, og heller få sunn hjemmelaget mat fra gode råvarer. Siden vi har allergi og matintoleranse i familien har det også vært et poeng med mat som er mild for fordøyelsen. Jeg har lett som en detektiv for å finne ut HVORDAN. Kunnskapen jeg har tilegnet meg deler jeg gjerne! Mail meg på gladerebarn@gmail.com. Jeg blir veldig glad for kommentarer på bloggen! Hilsen Kristine

Kategorier

Arkiv

hits