En guide om det å handle på iherb - del 1

Jeg er lykkelig over å ha oppdaget nettstedet iherb i USA. Det gir fantastiske muligheter for oss med normal tykkelse på lommeboken. Vi får nemlig råd tll å kjøpe økologiske varer av oljer, nøtter, supermat, probiotika, sukkerfri søtning, kakao, te, hudpleieartikler ja rett og slett alt man kan ønske seg fra en helsekostbutikk til en brøkdel av prisen her i Norge. Utvalget er enormt og kvaliteten super. Kan det bli bedre? Har du ikke har turt å ta steget enda -  gir jeg deg den guide du trenger. Så kanskje du tør nå? Med noen enkle forholdsregler går handlingen som en lek. Jeg vil påstå at i snitt sparer du 50% av pengene du må betale i Norge. Og det er inkludert porto.

 


Noen  ting er lurt å vite noe om før du setter igang. For å unngå utgifter til toll , og dermed plutselig dyr sluttsum på varene:

200 kroner. Handle for under 200 kroner pr bestilling. Gå inn på www.dollarkurs.no for å sjekke kursen, og hold deg rundt 180 kroner for å være sikker. Dollarkursen varierer litt opp og ned og frakten tar gjerne 14 dager. 200 kronersregelen er grei å holde seg til også før du trekker fra eventuelle rabatter. Porto regnes ikke med i 200-kroners grensen. Summen utenpå pakken ved ankomst Norge er uten porto, men inkludert det du evt har trekt fra i rabatt.

Du kan gjerne bestille flere pakker samtidig. Jeg bestiller gjerne 3-5 stk i slengen. Spør de på internett om du vil slå sammen bestillinger, sier du selvfølgelig nei.

Vekt. Billigste frakt koster 4-6 dollar. Da kan du bestille varer opp til 1,8 kg for 25-35 kroner. Billigste frakt tar alt fra 7-30 dager. Det vanligste er ca 14 dager. Veier pakken mer enn 1,8 kg blir porto ganske så dyrt. Da lønner det seg heller å dele opp bestillingen. Du kan selvfølgelig bestille raskere transport med DHL hvis ønskelig. Prisen blir da en god del dyrere, men du får gjerne varen i løpet av 2-4 dager. Jeg bestiller probiotika med rask frakt, siden merket jeg ønsker helst skal oppvebares i kjøleskap. Bor du "på landet" er det mulig DHL ikke kommer så raskt likevel - eller kanskje de ikke har levering i det hele tatt. Kanskje lurt å google litt i forhold til egen adresse hvis du er i tvil.


Unngå: En del av kosttilskuddene du kan få kjøpt på iherb, klassifiserers som legemidler i Norge. Så er du i tvil på ingrediensene i en vare, kan det være lurt å lese her. Vær også oppmerksom på at dosering av C-vit / D-vit / B-vit osv ofte er sterkere enn det som er tillatt i Norge. Hvis varen din blir kontrollert i tollen, blir den da sendt i retur. C-vitaminer som er sterkere enn 200 mg pr tbl, vil f.eks bli sendt i retur hvis tollen åpner pakken. Les om de forskjellige grenseverdiene her. Jeg gjetter tollen åpner 10-20% av pakkene. Vil du sette deg mer inn i generelle regler, gå inn på Mjuuugly sin blogg. Der får du de aller fleste detaljer som gjelder.

Kredittkort. Iherb oppbevarer kredittkortdataene dine fra gang til gang. Det vil si at neste gang du bestiller slipper du å oppgi disse på nytt. Hvis du vil, går du inn manuelt og sletter dem mellom hver gang. Min mann som kan mye om internetthandel, sier at reglene er veldig strenge for å få lov til dette. Så i praksis medfører det svært sjeldent problemer. Jeg har aldri opplevd noe tull. Og jeg handler MYE fra iherb!

Rabattkode. Når du handler på iherb, får du din egen rabattkode som du kan dele ut til venner og kjente. Da får de 5$ rabatt på første kjøp, og du får 4% bonus av det de handler det første året. Disse pengene blir tatt av iherb sitt markedsføringsbudsjett. Så det bli ikke tap for noen, bare vinn vinn. Dette er måten iherb har valgt å markedsføre seg på. Så de er altså avhengig av fornøyde kunder for å gå bra. Jeg blir selvfølgelig veldig glad hvis du bruker min rabattkode GED890 for å få 5 $ rabatt på ditt første kjøp!

Wish list. Når du har logget deg inn hos iherb, kommer det opp Wish List øverst i høyre hjørne. Her kan du samle alle dine favorittprodukter så det blir lettere å handle neste gang. Trykk på Wish List når du finner spennende produkter du ikke har tenkt å bestille med en gang. Min Wish List er laaang :-) Der samler jeg bla.a produkter som andre anbefaler. Så er det lettere å orientere seg når mine ulike behov gjør seg gjeldende.

Jeg kommer fremover til å lage innlegg om mine favorittprodukter på iherb. Så får du litt starthjelp, siden det kan føles som litt av en jungel å finne frem i med det første. Jeg deler produktene inn i oljer, probiotika, nøtter/frø/kjerner, søtning, kakaoprodukter, godteri, supermat og annet. Listene oppdateres kontinuerlig.

Er det noe mer du lurer på, så skriv i kommentarfeltet, og jeg prøver å hjelpe deg så godt jeg kan! God handel :-)

8 kommentarer

Yngvild S

30.12.2011 kl.22:30

Supert med noen gode tips ad iHerb bestilling. Jeg har brukt de ett par ganger og har vært fornøyd med varene, men ikke helt med leveringen. Må jo holde seg inne en hel dag når de sier at de skal komme. En gang kom DHL på døren uten at vi var hjemme. Da fant de ut at de like så godt kunne levere varene på nærmeste matbutikk. Det var litt styrete å finne ut av dette. Har du noen flere gode tips å komme med :)

Hilsen Yngvild

gladerebarn

30.12.2011 kl.22:42

Yngvild S: Jeg pleier å bestille med den billigste frakten som vanligvis tar ca 14 dager. Da henter man på postkontoret. Begynner å bli gjenganger der :-) Ang DHL og rask bestilling, som jeg bruker ved probiotikabestilling, ringer DHL hver gang for å avtale når de kan levere på døren. Evt leverer de på nærmeste bensinstasjon hvor man kan hente i løpet av kvelden. Jeg har vært hjemme de gangene de har ringt, og derfor ikke hatt problemer med å ta telefonen på dagtid. Jeg vet ikke hva som skjer hvis jeg ikke svarer - foreløpig.

gladerebarn

30.12.2011 kl.22:45

Glemte å skrive at jeg "timer" DHL-bestillingen, så jeg vet jeg er hjemme eller tilgjengelig etter 2-3 dager.

Øystein Tvedt Engen

27.11.2012 kl.22:13

Hei. Veldig gode tips du har kommet med her. God hjelp. Men skulle til å bestille nå og det ser ut til at dem har endret den billigste leveringsmåten til at du må kjøpe over 40 dollar. Men da kommer vi vel over grensa på 200kr. Stemmer dette eller er det bare jeg som gjør noe feil?

gladerebarn

27.11.2012 kl.22:59

Øystein Tvedt Engen: Hvis man bestiller for mer enn 40$ får du 10$rabatt på første kjøp og antagelig gratis frakt - se på skjema som kommer opp etter at du har skrevet inn rabattkoden. Det går jo for så vidt første gang hvis du handler for maks 43-44$, og kan trekke fra 10 $ ved første kjøp - som gir en betalingssum på 33-34$ og (antagelig)gratis frakt. Generelt må du alltid passe på at sluttsummen du skal betale (minus fraktkostnader) ikke kommer over 200 norske kroner - som medfører toll, moms og ekstra porto. Det er selvfølgelig gunstig for dem at du handler mer pr pakke, men ikke for deg - unntatt evt første gang så lenge totalsummen er 33$ som du skal betale! Hvis du bestiller for under 200 kroner, dvs ca 33-34 dollar avhengig av kursen, får du frakt på 6$ hvis vekten er under 1,8 kg, og 5$rabatt på første kjøp. Så det er denne varianten du bør gå for til vanlig.

Jeg handler alltid for under 200 norske kroner, og under 1,8 kg. Slik at det blir billigst mulig frakt og ingen moms og toll. Frakt er IKKE inkludert i 200-kroners-grensen. Spør mer hvis det enda er uklart:)

Øystein Tvedt Engen

27.11.2012 kl.23:38

Jeg hadde for høy vekt skjønte jeg nå. Så da ordnet det seg :=) Men takk takk

Johannes Døderlein

15.12.2012 kl.22:04

Har du opplevd at din forsendele med helseprodukter har blitt stoppet i tollen og mottat den for noen av oss altfor kjente meldingen:

SENDINGEN INNEHOLDER LEGEMIDDEL. DET KREVES TILLATELSE FRA LEGEMIDDELVERKET. SE VEDLEGGET.

Og så ser man på vedlegget og leser videre:

INNFØRSELRESTRIKSJONER LEGEMIDLER

Det har ankommet en sending til deg som inneholder varer som klassifiseres som legemiddel. Vi gjør oppmerksom på at det ikke er tillatt å innføre legemiddel til privat bruk fra land utenfor EU/EØS området, uten egen tillatelse fra Legemiddelverket. Viser forøvrig til: http://www.legemiddelverket.no/. Se temaet Forbruker, menypunkt ?Innførsel av legemidler fra utlandet?.

Sendingen vil bli returnert ved returfristens utløp hvis ikke vi hører nærmere fra deg.

Vennlig hilsen

Posten Norge AS

Vel vi er flere som er enig i at dette må ta en slutt:

Velkommen til vår sak! Vi er spent på å ha deg med, og håper du vil involvere deg og spre bevisstheten ved å invitere venner til å delta med å signere vår begjæring til Helse- og omsorgsdepartementet om en reform av legemiddelloven.

http://www.causes.com/causes/806478-stopp-legemiddelverket-fra-a-diskriminere-oss

https://www.facebook.com/groups/511048485595535/

gladerebarn

15.12.2012 kl.22:29

Johannes Døderlein: Hehe, selvfølgelig ha jeg fått slike brev i posten! Og da på å ha kjøpt multivitamin til barna. Kjempeskumle greier:) Skal se på linkene dine. Høres ut som bra initiativ!

Skriv en ny kommentar

gladerebarn

gladerebarn

41, Oslo

Velkommen til inspirasjon om barn og mat. Da jeg fikk barn nummer 3 bestemte jeg meg for at han skulle slippe babymat fra butikken, og heller få sunn hjemmelaget mat fra gode råvarer. Siden vi har allergi og matintoleranse i familien har det også vært et poeng med mat som er mild for fordøyelsen. Jeg har lett som en detektiv for å finne ut HVORDAN. Kunnskapen jeg har tilegnet meg deler jeg gjerne! Når det gjelder kostholdsretning er det etter hvert tradisjonsmat som ligger mitt hjerte nærmest. Jeg blir veldig glad for kommentarer på bloggen, og mailadressen er gladerebarn@gmail.com. Hilsen Kristine

Kategorier

Arkiv

hits